Van deze geurige stoofpot loopt het water toch in je mond? Probeer hem snel uit in je kookketel!
Ingedienten
- 2 sjalotten
- 20 g boter
- 125 g spekreepjes
- 250 g kastanjechampignons
- 300 g kipdijfilet
- 8 winterpenen
- 1 el bloem
- 200 ml kippenbouillon van tablet
- 125 g crème fraîche
- 20 g peterselie
- 2 sjalotten
- 20 g boter
- 125 g spekreepjes
- 250 g kastanjechampignons
- 300 g kipdijfilet
- 8 winterpenen
- 1 eetlepel bloem
- 200 ml kippenbouillon van tablet
- 125 g crème fraîche
- 20 g platte peterselie
Bereiding
Snipper de sjalotten. Verhit 10 g boter in een braadpan en bak de sjalot, spekreepjes en kastanjechampignons 5 min. in de ketel. Snijd ondertussen de kipdijfilets in vier stukken. Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 cm. Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalotmengsel en deze bak drie min. mee. Doe de bloem erbij en laat twee min. gaar worden. Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe.
Breng aan de ketel aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep deze door het kippenstoofpotje.