Chorizo bonenstoof

Chorizo bonenstoof: verrassend gemakkelijk en overheerlijk!

Ingrediënten (8 personen)
  • Olijfolie
  • 500 gram verse chorizo (in blokjes)
  • 4 uien (snipperen)
  • 4-6 tenen knoflook (fijn hakken)
  • 2 gele paprika’s (in repen)
  • Flinke snuf chilipoeder
  • Eetlepel komijnpoeder
  • 4 blikken gepelde tomaten (totaal +/- 1,5kg)
  • 3-4 vleesbouillontabletten
  • 4 blikken bonen (lekker mixen! bruine, zwarte, kidneybonen)
  • 250 ml zure room
  • 4 takken munt (blaadjes gebruiken)

Bereiding

  • Stook je vuurtje lekker op en verhit daarna de olijfolie in de heksenketel
  • Bak de chorizo, ui en knoflook lekker aan
  • Gooi de paprika erbij
  • De chilipoeder en komijn kan erbij, schep het geheel om
  • Tijd voor de tomaten! Maak deze al roerend een beetje stuk
  • Vul de blikken met water, gooi dit in de ketel en doe vervolgens de bouillontabletten erbij. Let op: niet teveel bouillon tegelijk. Proef na een tijdje en voeg eventueel naar smaak extra toe.
  • Laat het geheel zacht pruttelen. Zo’n 15-20 minuten. De smaken trekken daardoor door elkaar
  • Spoel alle bonen even af en voeg ze vervolgens toe aan de ketel. Laat het geheel dan nog zo’n 15 minuten door garen.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.Tijd om op te scheppen! Serveer in stoere kommen en doe daarna in elke kom wat zure room. Bestrooi deze  chorizobonenstoof naar smaak met muntblaadjes.Heerlijk met breekbrood en tortillachips!

Die tortillachips kun je natuurlijk uit een zak halen. Maar… je kunt ook grote tortilla’s in punten snijden. Deze in hete olie aan twee kanten krokant bakken, vervolgens bestrooien met zeezout en komijn en zo smullen van je zelfgemaakte creatie!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *